BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

3-2 Tokyo 7

Idag hade vi lite bättre väder, inget regn solen tittade fram lite grann och en temperatur runt 28.
Det blir lite svettigt pga hög luftfuktighet, men det får man ta. Att få ströva runt i shorts och t-shirt i en av världens spännande storstäder är värt mycket.
Vi har inte haft något därskilt för oss ida utan tog dagen som den kom. T-bana till Asakusa för att införskaffa en present till en va dotterns kompisar, sedan ner till Ginza för att uppleva det området. Många exklusiva butiker, fina bilar på gatorna och välklädda människor. Här ser man bilmodeller jag aldrig sett i Sverige, många japanska modeller som är stora och av skyltarna att döma även med V8or. Finns i och för sig säkert sådana skyltar att köpa i någon butik någonstans i denna stad.

Lunch intog vi på en vietnamesisk restaurang, mycket gott var det fast lite annorlunda. Det serverade bland annat iste till med en mycket udda smak. Iste här är inte sött utan ganska beskt men törstsläckande. Vi har även tittat på kimonos och det kommer nog att bli en enklare modell i bomull att ha som morgonrock hemma. Sitter just nu på hotellrummet i den som tillhandahålls, det är bekvämt och gör att vi inte behöver ha aircondition på max.

I morgon skall vi byta rum här på hotellet, min fru kommer tillbaka från sticksymposiet i över morgon och då behöver vi ett rum med tre bäddar. Bäddarna är värt ett kapitel, stenhårda, ett tjockt tungt täcke och en kudde med fyllning av små plastkulor. Det är svårt att hitta en riktigt bra sovställning, men jag sover bra till slut. Fast ryggen kommer att behöva en behandling då jag kommer hem.
Övrigt vad gäller hotellet så är det bra, rent och fräscht, toa med inbyggd bide, (har inte provat funktionen) OK frukost, både europeisk och japansk. Den japanska har mycket grönsaker, men även jästa soyabönor, fisk av något slag och en del konstiga saker som saknar beskrivning.


Vy från 53 våningen


Natten föll


I vissa kontor jobbar man sent


Nattliga reflexer

I morgon skall jag fota cosplay i en park är tanken.Postat 2009-07-04 13:51 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

3-1 Tokyo 6, mitt tredje år med blogg

börjar idag. Vad tiden går fort! Jag trodde nog aldrig att jag skulle hålla på så länge.

Idag har jag och Sara undersökt området där vi bor, Shinjuku, det är en salig blandning av skyskrapor och mindre hus. Underjordiska gångar med butiker och restauranger, sedan finns markplanet och på flera ställen gångar en våning ovanför gatan. Kartor är svåra att följa eftersom de visar något snitt genom hela härligheten och de framgår inte om det är en våning under mark eller en över. Man får orientera sig med utgångspunkt från de hus man känner igen ofta. Idag hittade vi både MAP Camera och Yodabashi Camera. Underbara butiker för oss nördar.

8 SEK = 100 Yen för den som är intresserad. Blir ca 8330:- med zoomoptiken.

Eftresom butiker ibland ligger på något vånnigsplan upp i huset måste man kunna tolka skyltar för att hamna rätt. Jag gissar att vi missar en del då vi inte kan läsa reklamen. Eller så slipper vi en del.
Förutom teknikbutiker har vi besökt klädaffärer, varuhus, tygbutiker mm mm. Till lunch blev det pizza, sedan hem till hotellet för lite vila och skriva vykort. Middag hiiade vi en trappa ned i ett höghus, kyckling teriyaki, men inte som hemma. Det var lite olika delar av kycklngen som var tillredda och utan den sås som är vanlig hemma. Till detta serverades en sallad med kalla nudlar. Gott var det och det kändes nyttigt, så vi köpte varin glassburk i receptionen då vi ko tillbaka till hotellet. HägenDaas finns i en automat i lobbyn. Dessutom finns automater med dricka både läsk, vatte och öl, i receptionen säljer de nudlar. På rummen finns en liten vattenkokare så man tillreda nyudlarna eller bara göra en kopp te.

Vi hittade öven en bokhandel som förutom ett stort utbud av fotoböcker sålde div kameror.

En riktigt blingad Diana med blixt


En tvåögd spegelreflex i 100% plast för 135 film. Den kunde exponera 24*36 mm, 24*24 eller över hela filmens bredd. Dvs även över perforeringen!l

Bokutbudet var brett, men det mesta med japanska som text och det är ju kul att läsa om fotograferna och bilderna. Prismässigt ligger´böckerna som i Sverige. JAg kommer nog ändå att försöka gå tillbaka och titta en gång till på böckerna.

Vi har även letat Pentax museum som skall ligga i området, vi hittade rätt hus, men ingen vi frågade kände till det.  Så det får vara. I morgon är det lördag, gissningsvis åker vi till Ginza och de centrala delarna av Tokyo då.
Ha en skön eftermiddag, nu skall jag lämna över datorn till Sara så hon kan kolla Facebook mm.Postat 2009-07-03 13:25 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

2-348 Tokyo 5, Nördarnas mecka

I dag var vi i Akihabara, "Electric town", jag tror att det som uppfunnits finns här. En sanslös markand med allt och lite till. Jag var här för ca 25 år sedan och då fanns det mycket, men idag är det rena cirkusen. Kameror, datorer, husgeråd, massagestolar mm mm + alla tillbehör man kan önska sig.
Jag har investerat i lite småsaker, karbinhakar till ryggsäcken så man kan hänga vattenflaska + paraply på sidorna. En liten mus till den lilla datorn, kommer inte överens med touchplattan, förstorar skärmbilden när jag bara vill flytta pekaren. Sedan har jag dreglat över optik i alla dess former, priserna är något lägre än i Sverige, kikade på Sigmas 70-200/2,8 för ca 6500:-. Nikons med VR är så klart en dröm, men den kostar strax under 20 000:-.
Sedan kände jag även på lite längre zoomar, skulle behöva något över 100 mm.

Förutom elektronik är Akihabara fylld med prylar för modellbyggare, dockor av alla upptänkliga modeller och kläder för s.k. Cosplay. Jag och min dotter Sara har verkligen haft en heldag i en massa butiker, och ändå har vi nog missat en hel del.

Middag idag intog vi på en restaurang med kolgrill i varje bord. Man fick välja vilken typ av kött man ville grilla, urvalet innehäll även en hel del inälvsmat. Till köttet beställde vi ris, man fick dessutom en stor skål finskuren sallade med en mycket god soyadressin till. Till köttet bjöds även två mycket goda såser att doppa i efter grillningen. Mycket gott, bra service och helt klart en trevlig avslutning på dagen. Nu börjar det närma sig sängdags, skall bara välja några bilder att ladda upp.


Gatukonst


Design Festa, ett makalöst hus med utställningar, tyvärr höll de på hänga om när vi var där


Fru och dotter poserar, det passerade människor hela tiden, så man fick vara snabb att trycka av då det var någorlunda tomt.


PradahusetPostat 2009-07-02 15:34 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

2-347 Tokyo 4, lite gatufoto

I går lyckades vi skaffa biljetter till Ghilbi Museet, Ghilbi är företaget bakom filmer som Min granne Torturo mm. Man måste förköpa biljetter för att komma in på museet, antingen via Internet hemifrån eller hät i Tokyo hos Lawson, en kedja liknande SevenEleven. Vi tog oss till en sådan butik med en instruktion från Internet på hur man via en maskin i butiken skulle boka biljetter. Nu såg inte maskinen eller utseendet på skärmen alls som bilderna vi gick efter. Så vi fick be om hjälp från den inte engelsktalande personalen. Efter många turer och skratt lyckades vi till slut få våra biljetter.

I dag gick vi så till museet, en spännande värld med massor av olika bilder från filmerna. En del figurer fanns även i modeller. Huset är inriktat på barn, men även vuxna kan njuta av utställningarna. Vi fick även se en kort film. I biljett priset ingår även en filmsnutt med tre bilder från någon av filmerna. Kul souvernir.

Vi begav oss sedan till Tokyo Metropolitan Museum of Photography. De tog betalt efter hur många utställningar som man ville se. De två jag tyckte var intressanta var World Press och en om Japansk Pressfotografi. Den första var intressant med en hel del fina pressbilder. De Japanska pressbilderna var från 30 talet fram till slutet av 60. Främst krigsbilder, vilket jag fann måttligt intressant. Dock var det många fina kopior, allt i svartvitt. Fotoförbud rådde och man var tvungen att lämna kameran i ett skåp.


Glad fotograf med modell


TV intervju på gatan

Funderar på att utman mig själv lite imorgon och bara gå ut med Tamron SP90, leta detaljer att fotografer
Jag säger GodNatt fast klockan i Sverige är bara 15.00. Här är den 22 och efter en lång dag med mycket promenader och intryck lockar kudden.Postat 2009-07-01 15:01 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor