BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

3-2 Tokyo 7

Idag hade vi lite bättre väder, inget regn solen tittade fram lite grann och en temperatur runt 28.
Det blir lite svettigt pga hög luftfuktighet, men det får man ta. Att få ströva runt i shorts och t-shirt i en av världens spännande storstäder är värt mycket.
Vi har inte haft något därskilt för oss ida utan tog dagen som den kom. T-bana till Asakusa för att införskaffa en present till en va dotterns kompisar, sedan ner till Ginza för att uppleva det området. Många exklusiva butiker, fina bilar på gatorna och välklädda människor. Här ser man bilmodeller jag aldrig sett i Sverige, många japanska modeller som är stora och av skyltarna att döma även med V8or. Finns i och för sig säkert sådana skyltar att köpa i någon butik någonstans i denna stad.

Lunch intog vi på en vietnamesisk restaurang, mycket gott var det fast lite annorlunda. Det serverade bland annat iste till med en mycket udda smak. Iste här är inte sött utan ganska beskt men törstsläckande. Vi har även tittat på kimonos och det kommer nog att bli en enklare modell i bomull att ha som morgonrock hemma. Sitter just nu på hotellrummet i den som tillhandahålls, det är bekvämt och gör att vi inte behöver ha aircondition på max.

I morgon skall vi byta rum här på hotellet, min fru kommer tillbaka från sticksymposiet i över morgon och då behöver vi ett rum med tre bäddar. Bäddarna är värt ett kapitel, stenhårda, ett tjockt tungt täcke och en kudde med fyllning av små plastkulor. Det är svårt att hitta en riktigt bra sovställning, men jag sover bra till slut. Fast ryggen kommer att behöva en behandling då jag kommer hem.
Övrigt vad gäller hotellet så är det bra, rent och fräscht, toa med inbyggd bide, (har inte provat funktionen) OK frukost, både europeisk och japansk. Den japanska har mycket grönsaker, men även jästa soyabönor, fisk av något slag och en del konstiga saker som saknar beskrivning.


Vy från 53 våningen


Natten föll


I vissa kontor jobbar man sent


Nattliga reflexer

I morgon skall jag fota cosplay i en park är tanken.

Inlagt 2009-07-04 13:51 | Läst 3446 ggr. | Permalink
Sticksymposium i Japan! Tänka sig!

Min dotter skulle vara så avundsjuk.. och nog är Japan ett fascinerande land, men jag skulle ha svårt att stå ut i en sådan stor stad... kommer ni ut på landet något?

Allt gott!

(jag blir lite avundsjuk när jag tänker på att äta sushi i Japan... mums!)
Svar från begust 2009-07-05 08:27
Ja de har varit runt i alla länder i Norden så 10 årsjubileet tog man i Japan.
Det finns stora fina parker där man kan andas ut och hämta ro. Vi kommer nog inte så långt ut på landet denna resa, nästa stopp är Kyoto som i alla fall är något mindre.
Sushi har det inte blivit ännu, det är bara jag som är sushifrälst i familjen. Och jag har inte hittat någon restaurang som har både sushi och annat.
53.dje våningen?? Schysst. Verka vara besvärlig smog eller?????
Okej ser fram emot att fota dig i kimono. Det måste ge full pott i Gr. Pri. omgång 8.
Det finns bara en Bengt så var rädd om honom.//Kurre
Svar från begust 2009-07-05 08:29
Ingen smog, men mycket moln. Full kimono kommer det nog inte att bli ;).
Vi är rädda om oss, jag känner mig väldigt avstressad nu.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor