BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-348 Tokyo 5, Nördarnas mecka

I dag var vi i Akihabara, "Electric town", jag tror att det som uppfunnits finns här. En sanslös markand med allt och lite till. Jag var här för ca 25 år sedan och då fanns det mycket, men idag är det rena cirkusen. Kameror, datorer, husgeråd, massagestolar mm mm + alla tillbehör man kan önska sig.
Jag har investerat i lite småsaker, karbinhakar till ryggsäcken så man kan hänga vattenflaska + paraply på sidorna. En liten mus till den lilla datorn, kommer inte överens med touchplattan, förstorar skärmbilden när jag bara vill flytta pekaren. Sedan har jag dreglat över optik i alla dess former, priserna är något lägre än i Sverige, kikade på Sigmas 70-200/2,8 för ca 6500:-. Nikons med VR är så klart en dröm, men den kostar strax under 20 000:-.
Sedan kände jag även på lite längre zoomar, skulle behöva något över 100 mm.

Förutom elektronik är Akihabara fylld med prylar för modellbyggare, dockor av alla upptänkliga modeller och kläder för s.k. Cosplay. Jag och min dotter Sara har verkligen haft en heldag i en massa butiker, och ändå har vi nog missat en hel del.

Middag idag intog vi på en restaurang med kolgrill i varje bord. Man fick välja vilken typ av kött man ville grilla, urvalet innehäll även en hel del inälvsmat. Till köttet beställde vi ris, man fick dessutom en stor skål finskuren sallade med en mycket god soyadressin till. Till köttet bjöds även två mycket goda såser att doppa i efter grillningen. Mycket gott, bra service och helt klart en trevlig avslutning på dagen. Nu börjar det närma sig sängdags, skall bara välja några bilder att ladda upp.


Gatukonst


Design Festa, ett makalöst hus med utställningar, tyvärr höll de på hänga om när vi var där


Fru och dotter poserar, det passerade människor hela tiden, så man fick vara snabb att trycka av då det var någorlunda tomt.


Pradahuset

Inlagt 2009-07-02 15:34 | Läst 3296 ggr. | Permalink
Hej Bengt,
Man blir lite sugen på att dra iväg österut. Men jag får turista i Stockholm i sommar och det är ganska fint det också.
Gillar bilden med onelinern We are all one. Fler borde tänka på de'
Pradahuset är oxå läcker.
Okej förstår att det rycker i din "prylsjäl". Ska bli kul se vad du kommer hem med för "nödvändighet". Hälsa fru och dotter //Kurre
P.S Vi fick 20 poäng etapp 6 av Gr. Pri. Björn med sin "faderbild"D.S(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor