BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-347 Tokyo 4, lite gatufoto

I går lyckades vi skaffa biljetter till Ghilbi Museet, Ghilbi är företaget bakom filmer som Min granne Torturo mm. Man måste förköpa biljetter för att komma in på museet, antingen via Internet hemifrån eller hät i Tokyo hos Lawson, en kedja liknande SevenEleven. Vi tog oss till en sådan butik med en instruktion från Internet på hur man via en maskin i butiken skulle boka biljetter. Nu såg inte maskinen eller utseendet på skärmen alls som bilderna vi gick efter. Så vi fick be om hjälp från den inte engelsktalande personalen. Efter många turer och skratt lyckades vi till slut få våra biljetter.

I dag gick vi så till museet, en spännande värld med massor av olika bilder från filmerna. En del figurer fanns även i modeller. Huset är inriktat på barn, men även vuxna kan njuta av utställningarna. Vi fick även se en kort film. I biljett priset ingår även en filmsnutt med tre bilder från någon av filmerna. Kul souvernir.

Vi begav oss sedan till Tokyo Metropolitan Museum of Photography. De tog betalt efter hur många utställningar som man ville se. De två jag tyckte var intressanta var World Press och en om Japansk Pressfotografi. Den första var intressant med en hel del fina pressbilder. De Japanska pressbilderna var från 30 talet fram till slutet av 60. Främst krigsbilder, vilket jag fann måttligt intressant. Dock var det många fina kopior, allt i svartvitt. Fotoförbud rådde och man var tvungen att lämna kameran i ett skåp.


Glad fotograf med modell


TV intervju på gatan

Funderar på att utman mig själv lite imorgon och bara gå ut med Tamron SP90, leta detaljer att fotografer
Jag säger GodNatt fast klockan i Sverige är bara 15.00. Här är den 22 och efter en lång dag med mycket promenader och intryck lockar kudden.

Inlagt 2009-07-01 15:01 | Läst 2369 ggr. | Permalink
Jag vill också åka till Tokyo. Verkar vara ett ytterst trevligt land. Kan ju bero på all manga, animé jag läser och tittar på. Cosplay är ju nåt man skulle vilja fota, det är ju enormt i Japan. http://sv.wikipedia.org/wiki/Cosplay

Ha en fortsatt trevlig resa, väntar på nya fina bilder :D
Svar från begust 2009-07-02 14:54
Tack
På söndag planerar jag att fota Cosplay i en park. Tydligen samlas de där på söndagar och visar upp sig.
Japan rekommenderas för ett besök.(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor