BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

3-1 Tokyo 6, mitt tredje år med blogg

börjar idag. Vad tiden går fort! Jag trodde nog aldrig att jag skulle hålla på så länge.

Idag har jag och Sara undersökt området där vi bor, Shinjuku, det är en salig blandning av skyskrapor och mindre hus. Underjordiska gångar med butiker och restauranger, sedan finns markplanet och på flera ställen gångar en våning ovanför gatan. Kartor är svåra att följa eftersom de visar något snitt genom hela härligheten och de framgår inte om det är en våning under mark eller en över. Man får orientera sig med utgångspunkt från de hus man känner igen ofta. Idag hittade vi både MAP Camera och Yodabashi Camera. Underbara butiker för oss nördar.

8 SEK = 100 Yen för den som är intresserad. Blir ca 8330:- med zoomoptiken.

Eftresom butiker ibland ligger på något vånnigsplan upp i huset måste man kunna tolka skyltar för att hamna rätt. Jag gissar att vi missar en del då vi inte kan läsa reklamen. Eller så slipper vi en del.
Förutom teknikbutiker har vi besökt klädaffärer, varuhus, tygbutiker mm mm. Till lunch blev det pizza, sedan hem till hotellet för lite vila och skriva vykort. Middag hiiade vi en trappa ned i ett höghus, kyckling teriyaki, men inte som hemma. Det var lite olika delar av kycklngen som var tillredda och utan den sås som är vanlig hemma. Till detta serverades en sallad med kalla nudlar. Gott var det och det kändes nyttigt, så vi köpte varin glassburk i receptionen då vi ko tillbaka till hotellet. HägenDaas finns i en automat i lobbyn. Dessutom finns automater med dricka både läsk, vatte och öl, i receptionen säljer de nudlar. På rummen finns en liten vattenkokare så man tillreda nyudlarna eller bara göra en kopp te.

Vi hittade öven en bokhandel som förutom ett stort utbud av fotoböcker sålde div kameror.

En riktigt blingad Diana med blixt


En tvåögd spegelreflex i 100% plast för 135 film. Den kunde exponera 24*36 mm, 24*24 eller över hela filmens bredd. Dvs även över perforeringen!l

Bokutbudet var brett, men det mesta med japanska som text och det är ju kul att läsa om fotograferna och bilderna. Prismässigt ligger´böckerna som i Sverige. JAg kommer nog ändå att försöka gå tillbaka och titta en gång till på böckerna.

Vi har även letat Pentax museum som skall ligga i området, vi hittade rätt hus, men ingen vi frågade kände till det.  Så det får vara. I morgon är det lördag, gissningsvis åker vi till Ginza och de centrala delarna av Tokyo då.
Ha en skön eftermiddag, nu skall jag lämna över datorn till Sara så hon kan kolla Facebook mm.

Inlagt 2009-07-03 13:25 | Läst 2376 ggr. | Permalink
De där plastiga och mångkolorerade TLR:erna har jag sett på fotosajter förr. Kväsig liten sak men kostar oväntat mycket.
Svar från begust 2009-07-03 14:27
Ja hade de varit billiga hade jag kanske köpt en.
en varken Dianan, TLRen eller LOMA kamerorna kändes prisvärda. Det mesta här är relativt lika pris som i Sverige vad jag kan se.
Verkar som ni hittar en del spännande hus, prylar o.s.v. Som sagt var; de' ska bli kul se vad du kommer hem med för "nödvändiga" prylar.
HA de' fortsatt mycke' bra!//Kurre(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor