BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

4-50 Vernissagebesök igår och Konstrunda i dag

I går tog vi det lugnt på morgonen, jag sysselsatte mig en stund vid strykbrädan. Försöker samla i hop strykningen till någon gång varannan vecka. Det är så trist jobb. Och eftersom jag bara använder bomullsskjortor är det nödvändigt, de där strykfria plaggen undviker jag, Det måste ju vara några tillsatser i materialet och jag har köpt någon skjorta förut som är som gummi då man tvättat den. Den är inte heller skön att använda sedan.

Efter lunch tog vi cyklarna och cyklade in till stan, jag stannade vid Svenska Kort för att ta nya bilder till körkortet. Gert hade några kunder inne som han demonstrerade Ricoh kameror för. CX3 var den modell som var mest intressant. Fast han talade mer lyriskt om GXR :). Nåja jag blev fotograferad och resultatet skickas iväg under veckan. Vi hann tala lite om gamla kameror, besök i Gnesta mm också.

Gert berättar

Vidare mot Gamla stan och Björns Björnssons vernissage tillsammans med Rolf Knutson . Där stannade vi en timme och pratade om bilder, poesi och vardagsfrågor. Det var intreesant kombination av poesi och fotografi som även kommer i bokform i höst. Jag föredrar skönlitteratur före poesi, men det är nog för att jag inte fått någon bra introduktion till poesi.

Björn berättar om sina bilder för min fru Maria


sedan läste Rolf en av sina dikter för henne


Sedan fick Björn berätta mer för sitt barnbarn

I dag åkte jag hemifrån vid tiotiden för ett besök i Gnesta, ville gärna se Bengt Björkboms bilder live. En hel del har jag sett förut då han varit och föreläst på Fotoklubben. Det är ändå lite skillnad att se dem inramade och upphängda.


Här inne hittade jag Bengt


Bengt berättar om sitt bildskapande

Inlagt 2010-09-05 20:35 | Läst 1789 ggr. | Permalink
Tack för besöket Bengt!
Sånt värmer!
Och vi hann avhandla en hel del annat intressant, och inte bara fotografi!
Vi ses snart igen på Ellens!
/Bengan
Svar från begust 2010-09-06 19:23
Ellens på onsdag
...en stund kontemplation vid strykbrädan, en dos poesi, och ett Gnestabesök, verkar vara receptet på en lugn dag!
Svar från begust 2010-09-06 19:23
Stämmer bra det
Har du försökt att använda dina skjortor ostrukna? Jag undrar om skillnaden är så stor när man väl haft skjortan på ett par timmar. :-) Men jag ska bekänna att när jag bodde i Stockholm fick alltid tvätteriet sköta tvätt och strykning av mina bomullsskjortor.

Att Björn B hade utställning var nytt för mig. Han tycks inte marknadsföra sig på samma sätt som Bengan. Foto och poesi, ja det kan ju fungera tillsammans. I bästa fall. Många av våra fotograferande kvinnor låter gärna bilden åtföljas av en poetisk betraktelse, men jag tycker för det mesta mer om bilden än om betraktelsen.
Svar från begust 2010-09-06 19:22
Jag har testat, men det är inte samma känsla
Dessutom finns det lite krav från jobbet ;) man måste ju vara representativ ibland
Nej Björn B har inte marknadsfört sin utställning så mycket, så jag hjälper honom här :)



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor