BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

3-10 Kyoto 3


Stenträdgård


Ännu en dag i kulturens tecken, i alla fall halva. Vi började med busstur till "Silvertemplet". Inte lika imponerande som  Guldtemplet, eftersom det aldrig fått sin planerade silverbeklädnad. Däremot en lika fantastisk trädgård. Vi hade dessutom tur med vädret, ett tunt mplntäcke som gav ett mycket mjukt och behagligt fotoljus. Efter enstund kom solen dock fram och kontrasterna blev kraftigare. Efter tempelbesöket vandrade vi ca 1,5 km längs "Filosofens stig". Hit vill jag gärna åka igen på våren för att uppleva dessa områden då körsbärsblommorna slår ut. Filosofens stig är kantad av körsbärsträd.

Sedan åkte vi till stan för att leta efter en lokal arknad där de skulle sälja bl. a. kimonos. Nu är det så att kartorna och staden inte stämmer överens till 100%. Vi har ofta trott oss vara på rätt ställe, men det har varit fel. Att sedan alla gatunamn inte är utsatta eller bara står på Japanska och kartna har engelska så kan man inte ens giss.
Vi hittade ingen marknad utan tog lite mackpr till lunch istället. Sedan har vi promenerat runt och tittat på de som bygger vagnar inför paraden nästa vecka. Imponerande arbeten med trä och rep. Det är synd att vi inte hinner se dem rulla fram längs gatorna. DÅ det bygger utanför sina lokala tempel, på gatan så är trafiksituationen minst sagt kaotisk på sina ställen.

I morgon åker vi tillbaka till Tokyo och på tisdag så kommer vi hem igen. Får nog spara till en ny resa hit på våren och tågluffa runt. Det finns mycket att se och upptäcka, två veckor ger bara mersmak.

Vårt hotell här i Kyoto heter Gojo guesthouse. Vi har ett rum med tatamimattor på golvet, så på kvällen får man rulla ut sina sängkläder för att sova. Inte världens roligaste ställe, men hyfsat rent även om jag misstänker lite fuktskador här och var. Rummet har i alla fall AC så vi kyler ned det på kvällen till en hyfsad sovtemperatur, sådär 24 grader.
Utomhus har vi haft ca 30 grader idag och fuktigt så huden är fuktig hela tiden.


Silvertemplet


Underbart ljus


Kimono på gatan


Träd och rep i skön kombination

Nu lämnar jag över datorn till övriga familjen.
Ha en skön eftermiddag och kväll

Inlagt 2009-07-12 13:24 | Läst 2165 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor