BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

3-9 Kyoto 2

Mer kultur! Vi började dagen med att ta oss till centrala busstationen, där vi upptäckte att vi skulle få vänta 30 min på vår buss. Under väntetiden ann vi besöka en pysselaffär i närheten, kan bara kosntatera att Panduro inte har hälften av det utbudet. Jag försökte ta lite bilder inne i affären men det ar mycket trånga gångar så överblicken var svår.
När busse kom åkte vi lite söderut till Fushiminaritaisha Shrine som är helgat till risets och saké. Området är berämt framför allt för den stora mängden Toriportar som handelsmän rest i området. Helt sagolikt område. Varmt och soligt idag, men vi vandrade runt i området en och en halv timme, det var inte den långa promenaden!
Tillbaka i stan åt vi lunch på ett snabbnudelställe. Jättegott, man ficj själv plocka tillbehör i form av tempura, kött mm. Billigt också ca 120 :- för oss alla tre.

Sedan mer kultur i form av MangaMuseum, en enorm kollektion mangatidningar samt en utställning om Mangas ursprung i Japansk mytologi samt de tidigaste teckningarna. Efter museet letade vi en bbutk med manga på engelska som vi fått tips om, det var en stor bokhandel med allt möjligt trevligt, kunde blivit dyrt.

Middag intogs på en restaurang där vi själva fick tillgaga maten på en grill mitt i bordet. Vi tog in grönsakre, kött och fisk. Tidgare restauranger har varit lite snåla med mängden har vi tyckt. Det var det inte här, vi orkade inte med allt gott utan fick lämna en del.
Så lite bilder, som vanligt direkt från minneskortet.


Solande häger


Del av Kyoto centralstation


Del av pysselbutik


Toriportarmed utsmyckning för kommande festival som vi preicis missar
Förhoppningsvis kommer vi att få se en del byggen i morgon. De bygger stora vagnar som dras genom staden, en del kräver 50 man.

Inlagt 2009-07-11 14:56 | Läst 3571 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor