BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

3-5 Tokyo 10

I dag vart det shopping, ja inte kamerashopping men kläder mm. Vi gjorde en del fynd på olika reor, och en del utan rea. Ny Yakata blev det, suveränt plagg på vår och sommar i stället för morgonrock i frotte.
Vi började i Shibuya där det var rea i Shibuya 109, en butiksvaruhus i 8 våningar för ungdomar. En ljudmiljö som skulle få arbetsmiljöverket att skrika och stänga hela stället tror jag. När man står utanför tre butiker som spelar tre olika låtar med gissningsvis 80-90 decibel var vet man inte vart man skall ta vägen. Sedan står det några glada tjejer och vrålar i en liten plastmegafon om vilka fynd som finns i respektive affär. Efteråt så är gatuljuden rena smekningen.

Efter Shibuya bar det av till Ginza, lyxiga affärer men en hel del kul också. Fast dyrt är det där, vi fikade på eftermiddagen och det kostade mer än lunchen vi åt lite tidigare. Fast det var väldigt gott te...

Det är väldigt tyst och ganska lugn trafik upplever i. Man stannar snällt för gångtrafikanter och det är sällan man hör någon tuta. Intensiv trafik är det, men inte samma tempo som i Stockholm vad vi har sett.
I morgonbitti skall vi åka till fiskmarknaden på morgonen, det skall bli kul. Upp strax före fem på morgonen, men det skall det vara värt.

Lite av dagens bilder:

Shibuya 109, ser Ni att solen sken idag! Ca 30 grader varmt i skuggan


Butiksbiträde


Stilbrott?
Vi hann även med en bokhandel, en fotobok blev det, Araki på Shinbuju. Sedan tittade jag länge på annat.


Rolleiflex på framsidan! Något för Thomas M?


Höll den i handen länge, kostar cirka 400:-

Inlagt 2009-07-07 13:42 | Läst 5016 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor