BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

3-4 Tokyo 9

I dag har jag och Sara varit i en finare del av Tokyo, Roppongi, närmare bestämt i Tokyo Midtown. Det är ett enormt byggnadskomplex som innehåller mycket exklusiva affärer, restaturanger, museum mm mm. Det kändes dyrt bara att gå in i lokalerna. Vi kikade runt lite i butikerna, men det var inga prislappar som passade oss.
Dagens lunch var den dyraste vi ätit hittills drygt 100 per person. Gott var det och mycket mat.

Då vi tröttnade på butikstittandet gick vi vidare till Tokyo International Art Center. En verkligt spektauklär byggnad. De har en konstig ordning här tycker jag när det gäller museum ibland. Det var gratis inträde till själva byggnaden, men ville man se någon utställning fick man betala vid ingången till respektive sal. Så hade man varit intresserad av att se alla aktuella utställningar där hade det kostat 250:- per person. Vi valde en sal med målningar, fotografier och skulptur av mindre kända konstnärer. Inget särskilt spektakulärt eller nytt. En hel del fina naturbilder från Japan bland fotografierna. Bara färgbilder var det också.

Tillbaka till hotellet för att möta upp med Maria som återkom från sin vistelse på landet. Lite berättande om våra upplevelser och sedan gick vi ut för att äta middag. Vi hamnade på en lite restaurang med meny på enbart japanska. Personalen pratade bra engelska men att översätta maträtter var inte helt lätt. Då vi även hade sällskap av Marias vännina Sanna som är vegetarian beslöt vi att köra helt vegetariskt. Vi fick förslag på ett antal olika rätter och allt var mycket gott. Först en pizzaliknade rätt med olika grönsaker på. Mycket god, sedan en omelett med riven ingefära, inte heller dumt. Grönsalladen var ett litet problem eftersom vi inte ville ha dressing på. Det löste sig till slut och vi fick en skål dressing vid sidan om. Lite tempura knyten och stekta nudlar avslutade det hela. Mätt och belåtna begav vi oss hem till hotellet igen.


Trumslagare gör reklam för ett event i ett varuhus


Inne i Tokyo Midtown


Inne i Tokyo Midtown


Tokyo Midtown


En av butikerna


Tokyo National Art Center

 

Allt för idag, ha en bra eftermiddag
Vi skall snart sova

Inlagt 2009-07-06 14:41 | Läst 3812 ggr. | Permalink
Wow, hoppas ni har det finfint där och var rädda om er :o)

Kram
Tammy
Svar från begust 2009-07-07 00:54
Vi har det jättefint!
Och det svåraste här är trafiken som kommer från fel håll :)
De varnar för ficktjuvar i trängseln, så där får man se upp
Vi undviker rusningstrafiken ;)
Kram



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor