BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

3-3 Tokyo 8

Söndag i Tokyo, vad gör man då? Ja det är som i alla andra storstäder, man går på stan och shoppar, man letar rätt på en park och hämtar lugn, man gifter sig mm mm. Jag hade inställt mig på att fotografera s.k. Cosplay på den bro där dessa ungdomar skall samlas. Vi var där "tidigt", kl 10.00, men då var det ganska tomt, satt ett par tjejer och sminkade sig i ett hörn. Vi vandrade vidare till Mengji templet, det är en modern kopia då originalet förstördes under andra världskriget. Vackert placerat i en stor park och en plats att hämta andan från stressen och kommersen utanför området. Vi hade tur så det pågick ett bröllop, och jag hann ta lite bilder på brudparet och deras följe.
Själva cermonin missade vi då den hölls inne någonstans. Det var som i många andra tempel här fotoförbud av det heligaste, här gick det dessutom omkring vakter och sa till så fort man pillade på kameran.

Efter besöket vid templet gick vi tillbaka till den omtalade bron, inga aktörer på plats nu heller så då gick vi vidare till gatorna i närheten där de säljer tillbehör till Cosplay. Sara hittade en butik med REA och köpte två klänningar, ett par skor, strumpor och en underkjol. Det var rejäl REA, priserna var sänkta från 1300- 1800 till 199 resp 399 för klänningarna. Vi har sett i andra butiker att priserna ligger på drygt 1000 kronor. Så hon blev glad. JAg har inte fått henne att posera i kläderna ännu, men får väl tjata lite.

Tillbaka till bron och nu hade de dykt upp några fler ungdomar, bl.a. en tjej från Holland. Hon var på besök här med sin mamma och hade liksom Sara fyndat kläder. Nu skred hon stolt över bron och visade upp sig. Ett TV-team från Brasilien var där och folamde och intervjudae henne. Jag passade på att ta lite bilder på henne och några av de andra som poserade på bron.

Då det inte verkade hända så mycket där vid bron vandrade vi vidare för att äta lunch. Sedan strosade vi runt i Shibuya området och tittade på folk, butiker och hus.


Varför tråkiga grå skåp på järnvägsstationerna?


Tänkvärt


Lugn och ro


Nygifta


Inte så lugnt.....

Sov gott

Inlagt 2009-07-05 13:46 | Läst 3345 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor