BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-226 Nästan aktuell händelse

Min vän Björn har i sin blogg diskuterat vilken typ av bilder det är OK att publicera. Jag tror att det alltid är lättare att publicera bilder på personer som är tagna i andra länder. Man riskerar inte som publicerande tidning skadeståndsanspråk av människor som ev känt sig kränkta av publiceringen.

Det är svåra frågor, jag har funderat lite över händelserna i Göteborg, när en chaufför filmade hur kökspersonalen skopar upp mat från golvet. Undrar vad han fick betalt för det? Jag har inte heller sett någon debatt om hans ansvar.
Jag hade i hans ställe vägrat köra ut maten. I mina ögon är han lika skyldig som de som återanvände den mat som legat på golvet.

Hittade ett konstverk på en fasad idag

Inlagt 2009-02-03 22:22 | Läst 3664 ggr. | Permalink
Om jag fattade det hela rätt med göteborgshändelsen, så lämnade han mat, inte hämtade, men uppgifterna är inte helt klara. Hursom helst satte han en hel stad i larmläge.
Det är väl lättare att kränka människor från andra länder som inte har några möjligheter att dra fotografen inför domstol. De har väl ingen PUL heller att åberopa.
Händelsen i Göteborg och den tidigare köttskandalen på ICA visar hur respektlösa vi svenskar håller på att bli. Inte alla men det räcker med några för att skämma allt.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor