BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-221 Funderingar

Konst kan tydligen vara precis vad som helst. Oavsett hur man missbrukar resurser och påverkar behandlingar av andra. Att kosntfack ställer sig bakom gör mig mycket fundersam över deras etiska värderingar!

Fru Reinfeldt står i TV och tycker att systemet med att betala per besök är ett bra system för att det ger ökad tillgänglighet för oss medborgare. Jag undrar hur mycket tid jag kommer att få av min läkare om jag tvingas besöka honom? Kommer han inte att vilja bli av med mig så fort som möjligt för att förbättra enhetens resultat?
Samtidigt har läkarna en stressad situation som deras intresseförening nu uppmärksammat. Deras högsta chef, Fru Reinfeldt står dock i TV och verkar strunta fullständigt i hur hennes underställda mår. Hon borde kanske läsa på lite om arbetsmiljölagstiftningen och vilket ansvar hon har som arbetesgivare.

I dag i DN läste jag att det saknas resurser i skolan för kuratorer och skolsköterskor mm. Våra politiska företrädare tycker att detta är helt OK eftersom vi i all fall har större resurser än Göteborg och Malmö som har socialdemokratiskt styre. Hur barnens behov i skolan tillgodoses är tydligen av mindre vikt än jämföreslen med hur mycket sämre det är i kommuner med annan politisk majoritet.

Ett litet entreprenadföretag kontaktade mig idag och ville få använda mina bilder på sin hemsida, jag skulle få byline som fotograf, inget annat. Jag avböjde vänligt, vill de ha mina bilder i sin marknadsföring vill jag ha ersättning i kontanter! De tjänar pengar och de vill jag också göra.

Inlagt 2009-01-27 22:33 | Läst 7483 ggr. | Permalink
Du gör helt rätt som vill ha betalt. Att tro att det räcker med en byline är respektlöst. Man skulle vilja säga det ganska skarpt till dom men du gjorde rätt där också och avböjde vänligt. Jag skulle nog ha kontrat med en prislapp och kollat reaktionen.
Ja du Konstfacks etiska regler, som tydligen har följts i det aktuella fallet, behöver nog ha en rejäl översyn. För mig är det som den här Anna Odell gjort fullkomligt horribelt.
Självklart ska du ha betalt. Men det visste du ju se'n förut. //Kurre
Tycker också ju gjorde rätt i att avböja förslaget, klart man vill ha betalt för det man gjort.

Anna Odell platsar faktiskt där. Gör man en sådan här sak så andra verkligt behövande av vård får vänta är man inte riktigt klok.

Kram Lena



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor