BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-161 Rapport från Svefo utställningen

Idag var det den årliga SVEFO utställningen på Midsommargården vid Telefonplan. Traditionellt så började dagen med SVEFOs årsmöte kl 11.00. Inga stora nyheter, men en fråga som alla klubbar funderar över är hur man rekryterar yngre fotointresserade. Medelåldern på deltagarna är nog 50+ och de under 25 saknas helt tror jag.
Att vara medlem i en klubb innebär inga större bördor för de flesta, om man inte sitter i Styrelsen. För min del är den största behållningen samvaron med övriga medlemmar på våra träffar och våra diskussioner kring bilder. Jag tycker jag lär mig något varje gång vi träffas. Det finns ju en stor kunskap hos många medlemmar om lite allt möjligt inom foto och de flesta bjuder gärna på sin kunskap.

Tillbaka nu till utställningen! Årets jury Lina Haskel och Elin Kudo hade ett ganska stort bildmaterial att bedöma:
Deltagande klubbar: 12
Deltagande fotografer: 79
Grupp A Kollektion påsiktsbilder: 66 kollektioner , 211 bilder
Grupp B Kollektion färgdia: 11 kollektioner , 35 bilder
Grupp C Enstaka påsiktsbild: 183 bilder
Grupp D Enstaka färgdia: 37 bilder
Totalt 466 Bilder

De har gjort ett strålande arbete med att bedöma bilder och välja ut antagna kollektioner samt enstaka bilder. Den som är intresserad av hela resultatlistan kan hitta den på www.svefo.eu så småningom.

Tyvärr missade jag att ta bilder av dem under redovisningen och efter så hade min kamera lagt av. Lite bilder fick jag dock innan på utställningen och under årsmötet. Ett urval presenteras här:


Delar av SVEFOS styrelse


MGFKs hedersmedlemamr: Tommy Spaak och Rune Jonsson

Inlagt 2008-11-23 18:55 | Läst 3693 ggr. | Permalink
Härliga bilder Bengt. Verkar ha varit en fin utställning. Själv var jag på 60-årsjubilerande Åmåls Fotoklubbs jubileumsutställning på Konsthallen i Åmål. Sista skälvande halvtimmen före stängning och nertagning. En fin utställning med flera unga lovande fotografer. 11 nya medlemmar hade anslutit sig under utställningstiden så nu är de 68 medlemmar i åldrarna 16 till 82! Träffade äntligen Elin Torger också. Vi ses på klubbmötet.
Kul!
Du missade en fin utställning i alla fall.
Kan meddela att MGFK kom på 3:e plats totalt. Morgan blev bästa fotograf tillsammans med Birgitta Holm från Stockholms Fotoklubb. Bästa klubb blev Enskede.
Du kanske har skaffat ideer om hur vi lockar yngre medlemamr då? Kanske det finns mindre att göra på kvällarna i Åmål?
mvh
Bengt
Åmål är en av sveriges föreningstätaste kommuner. Konkurrensen är hård om själarna. Jag tror man rider lite på det allmänna fotointresset som går igenom ungdomsvärlden. Det är också en klubb som genom sin kulturgärning i kommunen får ett starkt stöd. Jag kan berätta mer när vi ses.
Hej Bengt,
I början på 60-talet var jag och ett gäng medlemmar i Danderyds Fotoklubb mycket aktiva tävlingsfotografer och var med på flera Svefo och Rifo utställningar. Vi tog också hem ett stort antal priser (plaketter).
När jag sedan i mitten på 60-talet började på Fotoskolan och flyttade in till Stockholm blev det inte så mycket av fotoklubbsverksamheten längre.
Kul att se bilden på Rune Jonsson, han ser lika dan ut som han gjorde när han var en av lärarna på Fotoskolan. Det är en man som ingen kan slå när det gäller fotohistoria.

Vänligen
Bernt
Svar från begust 2008-11-24 10:50
Rune har tyvärr varit lite krasslig till och från senaste tiden. Fortfarande glasklara bildanalyser, men kanske lite tilbakablickande.
Fotoklubbsverksamhet har för mi i alla fall betytt ett utvecklat bildspråk och fördjupat intresse. Sedan skall man bara ha lite mer tid till detta, men det är ju en prioriteringsfråga.
mvh
Bengt



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor