BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-48 Lördag, Dogma och annat?

I dag var en lat dag. Gick upp vid 07.30, såg lite på OS innan frukost, te, mackor och en halv blodgrape. Efter frukost slog jag mig ned vid datorn i soffan, läste bloggar och kikade på OS sändningarna. Sedan ned i duschen, alltid lika skönt, ett varv med dammsugaren och sedan lunch.

Vid 12 tiden åkte jag in till stan för att hälsa på mina föräldrar. På vägen passerade jag bland annat Art Concept Store, Åsögatan 148 på Södermalm Stockholm för att titta på fotografier av (Lina Haskel, Michelle Marie Roy, Theresia Bråkenhielm, Fanny Oldenburg och Katarina Wos). Intressanta och spännande bilder visade de. Lina kommer att föreläsa och visa bilder på Midsomamrgårdens Fotoklubbs vernissage den 21 september. Mer information kommer senare.

Hos mina föräldrar så blev det fika, OS och så hjälpte jag till att demontera en bokhylla.

Dogma har diskuterats lite grann idag bl a här. Jag ser inte Dogma som en massa regler, eller restriktioner. Det var ju så jag lärde mig fotografera, en kamera, ett objektiv och oftast en film, Tri-X eller Kodachrome. För mig är det enkelt eftersom jag har kvar min OM1, 50 mm optik samt en massa film i frysen :)
Jag behöver inte memorera reglerna, det är ju ganska enkelt. Välj kamera, objektiv och film/inställning, komponera i sökaren, framkalla och kopiera bilden som du brukar. Dvs justera ljus och kontrast om de behövs. Fokus hamnar för mig på bilden, och förhoppningsvis utvecklar det mitt bildseende och bildspråk.

Detalj från porten till Katedralen i Palermo. Inte Dogmabild.

Inlagt 2008-08-23 20:30 | Läst 3662 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor