BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

2-19 Cefalu 1, uppdaterad, nu med text och bilder!


Stora rummet i vår lägenhet


med matbord och balkongdörr


Det mindre rummet


Pentry/trinett


Fiskaffären vi passerade varje på morgon då vi gick ut för att handla frukostbröd


Träd med både blommor och frukter.

Resan till Cefalu startade den 15 juli kl 07.00 från Arlanda. Flyg till Catania vid Etnas fot och sedan 20 mil i buss med ett kortare stopp för lite mat och dryck. Vi stannade på ett motorvägsfik, där mackorna de serverade slår det mesta som finns på svenska fik längs vägarna.

I Cefalu blev vi avsläppta på en bensinstation och fick vänta på en minibuss som skulle föra oss till hotellet. BUssen som kom tog oss i grupper till de olika hotellen. Vi var de enda som bokat in oss på Neptun, ett litet lägenhetsjotell, centralt i staden nära badstranden och gamla stan. Perfekt läge för oss.

Vi hamnade högst upp i huset på tredje våningen, hiss saknades och det var svettigt att bära upp resväskorna till lägenheten. Efter en lite återhämtning begav vi oss ut för att se lite på strandpromenaden och leta matbutiker för att handla frukostmat. När vi är utomlands äter vi gärna fruktsallad till frukost.

Då vi burit hem alla varor och fyllt på vätskedepåerna gick vi ut för att leta middagsmat. Första kvällen blev det pizza, vi hade tur och gick direkt på den bästa pizzarestaturangen som dessutom hade en uteservering mot havet. Helt suveränt gott var det.

Återkommer med mer bilder från Cefalu, Palermo, Etna och vår bilresa i bergen ovanför Cefalu. Jag tog fyra rullar diabilder också, dessa kommer jag inte att få förrän vecka 34 bl a från Etna. Så Ni får vänta lite på dem.

Inlagt 2008-08-01 19:19 | Läst 4649 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor