BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

14-204

Idag hämtade jag en USB sticka med överförda super 8 filmer. Min far hade en Eumig filmkamera och filmade både familj och arbete i Saudiarabien i slutet av 60-talet och en bit in på 70-talet . Totalt var det 236 min film, jag har kikat lite på en. Lite mörk trots klarblå himmel och sol självklart hårda kontraster och skuggor.

Första scenen är från ett vattenreningsverk tror jag. En massa dignitärer som anländer i stora amerikanare. Även vår Amazon kombi visas i bild.

Det kommer att bli lättare att förvara filmerna nu. 😁.

Vi njuter av solen på balkongen Idag.

Särskilt Electra, stundvis i alla fall. Hon går och lägger sig i skuggan då det blir för varmt för henne.

Inlagt 2021-04-03 13:30 | Läst 248 ggr. | Permalink
spännande med filmerna
/inger
Intressant med digitaliseringen. Jag håller på att grotta ner mig i hur arkivvärdigheten är i det digitala. Har inte hittat nåt bra svar, men tror att det i alla fall kan vara idé att kosta på hög kvalité och både dubbletter och tripletter om filmerna har framtidsvärde.
Svar från begust 2021-04-04 12:34
Intressant med bevarandet av digitala filer. Vilket format är frsmtudssäkert? Finns det utrustning som kan läsa? Vad jag förstår behöver man ta nya backup ibland. Och motionera sina hårddiskar...
Måns H 2021-04-04 18:13
Svårt ämne - jag bloggar om det så småningom. För eget bruk tror jag det du nämne, flera backup och att motionera hårddiskarna, är en bra start.(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor