BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

14-46

St. Olofsholms naturreservat besökte vi idag. På Länsstyrelsens hemsida finns mer information, men det går inte att kopiera och klistra in texten på mobilen.

Inlagt 2020-08-17 17:50 | Läst 1028 ggr. | Permalink
Fint där! Man får direkt en Ingemar Bergman känsla när det är svartvita bilder.. :-)
Hälsn!
Svar från begust 2020-08-18 11:09
Tack Jan, provar mig fram med nya kameran.
Svartvitt med extra känsla!

Din länk till Länsstyrelsen funkade på min dator:

Reservatet omfattar större delen av den höjd som ligger söder om den gamla hamnen i S:t Olofsholm. Sluttningarna täcks av strandvallar, och längs den östra stranden löper en låg klint. Utmed stranden i nordost finns ett 15-tal raukar, av vilka flera står långt ute i vattnet på överspolade hällar. De största raukarna är 5-6 meter höga. På sydsluttningen i områdets centrala del står enstaka småraukar.

Olof den Helige
Enligt Gutasagan skall Norges kung Olof Haraldson (Olof den Helige) under en resa till Ryssland år 1029 ha landstigit vid S:t Olofsholm (som då hette
Akergarn) och i samband därmed kristnat Gotland. Uppe på höjden finns resterna efter ett kapell, S:t Olofs kapell, från medeltiden. Den västra delen av kapellruinen ingår nu som tre väggar i ett på 1800-talet iordningställt magasin. Nordost om kapellet står ett minneskors rest på Olofsdagen, den 29 juli, 1959.
Svar från begust 2020-08-18 11:08
Tack Måns länken fungerade men via mobilen kan man inte klistra in text i sin blogg. Man måste enligt felmeddelandet använda ctrl +v och den kombinationen finns inte på min mobil.
Fina bilder! Gillar verkligen att du gjort svartvita rutor...och med ganska låg kontrast. Snyggt, snyggt!
Ha det fortsatt bra i det fina sommarvädret.
Svar från begust 2020-08-19 19:57
Tack Lena min nya kamera har flera lägen för jpg. Jag kör just nu Acros vilket ska motsvara Fujis svartvita film. Tycker det blir riktigt bra.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor