BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

332 Hasselblad

Sista mötet med MGFK för vårterminen tog vi en promenad längs Karlbergskanalen och fotograferade. Jag tog endast med min Hasselblad 500C/M för att försöka vänja mig vid formatet. Det är ett annorlunda sätt att fotografera för mig, mer eftertänksamt.

JAg har tidigare visat några svartvita bilder här är några i färg. Jag misslyckades med färgbilderna, min 80 mm optik är väldigt känslig för ljus som faller in mot linsen. Det behövs inte mycket för att man skall få störande ljusreflexer i bilderna.


I den här bilden fungerar det ändå tycker jag.


Någon hade kastat upp skor på elledningarna över gatan. Här fick jag ta från sidan för att inte få ljuset fel i optiken.
Det lilla motljusskydd som följde med då jag köpte grejerna gör inte mycket nytta. Och jag hade inte med mitt kompendium .


Under S:t Eriksbron

 

Inlagt 2008-06-27 20:56 | Läst 9927 ggr. | Permalink
Instämmer med övriga. Blir dessutom sugen på att prova en H-bladare...:)
Omgivningarna runt Karlbergskanalen bjuder ju på många fina vyer och fotovänliga objekt. Ska nog ta en tur där vid nästa besök i huvudstaden.
Svar från begust 2008-06-28 20:27
Tack Arne, Jo jag vart så sugen för några år sedan att jag skaffade en. Prisbilden var dessutom den rätta då och stämde överens med plånboken :)
/Bengt



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor