BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

13-270

I dag besök vid ett grodhotell, i ett av projekten jag är engagerad i har vi anlagt en mindre damm samt ett grodhotell. För att hantera avrinningen från det område vi ska bebygga krävs ett fördröjningsmagasin innan vattnet rinner vidare till närmaste sjö. Lösningen blev denna damm och så grodhotellet då det finns grodor i området.

Så här ser grodhotellet ut

Jag använde ett Nikkor 18/4 för dagens bilder. Ett mycket trevligt objektiv utan AF.

Inlagt 2020-04-02 19:20 | Läst 1411 ggr. | Permalink
Intressant rapport och foton som förklarar.

Förr var det närmast omöjligt att få till kompenserande åtgärder i samband med exploateringar. Naturvårdarna fokuserade på att stoppa projekten och om det inte gick gav dom upp.

Det här är ett bra exempel på att det har lossnat lite. Viltbroar, grodtunnlar osv har väl funnits i ett par decennier, drygt.

(Själv tycker jag att man i första han ska undvika olämpliga ingrepp, men att det i andra hand kan vara bra med kompenserande åtgärder. Ungefär som i byggnadsvården, i första hand spara husen där de står, men att flyttning kan vara bättre än rivning.)
Svar från begust 2020-04-03 09:36
Tack för kommentar. Omtanke om vår miljö har ju vuxit inom branschen de sista 20 åren, även om det återstår en hel del att göra.
Sådana här projekt är roliga :-)
Byggnadsvård är svårt, ibland står antikvariska krav mot verksamhetskrav. det kan leda till att husen inte kan nyttjas och istället står och förfaller.
Kul att du visar detta. VI behöver se efter våra grodor. Jag antar att det kommer att vara skyltat vad det är så inte det bara betraktas som en hög man kan låta sina barn klättra på.
Hälsningar Lena
Svar från begust 2020-04-03 09:37
Tack Lena, Några skyltar är inte planerade vad jag vet, men jag ska ta upp det. Vi måste så klart se till att grodorna får en lugn miljö. Hela området kommer att stängslas in, för att förhindra att någon ramlar ned i dammen.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor