BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

299 Ville inte vara med på bild,,,

HAde en liten stund över i torsdags på morgonen innan jag skulle till min Naprapat. Så jag tog en promenad run Skinnarviksberget med kameran. Underbar morgon med strålande sol och det borde ju vara en riktig njutning att bara strosa runt och fotografera lite. Tyvärr störde de kvarlämnade pizzakartongerna, salladsskålarna, flaskorna, burkarna, glaskrosset samt dofterna av de som på uträttat sina olika behov i området. Samtliga papperskorgar var överfyllda, och några had i alla fall lagt skräpet runt omkring dessa.

Kråkorna var dock glada för de rester de hittade. Fick en hel serie på en som förtvivlat försökte få locket av en burk halvfylld med salladsrester. Dessa bilder kommer kanske vid ett annat tillfälle. Jag stötte på en annan model som var lite mer ovillig att låta sig förevigas. För ett par år sedan hade jag med största sannolikhet kastat dessa bilder då det inte är teknikst perfekta. De kurser jag gått och diskussioner med andra medlemmar i MGFK har gjort att jag ser andra värden i bilder.

Något som Stefan F Lindbergh ofta kritiseat mina tidigare bilder är att är tekniskt bra men oftast lite för "ingemjörsmässiga". Jag är ju tekniker och har kanske haft svårt att uttrycka känslor i mitt fotograferande.


Fotograf, bäst att springa fort...


nu börjar han komma ikapp


OK då sitter jag stilla en stund kanske han förvinner...

 

Inlagt 2008-05-30 19:25 | Läst 7606 ggr. | Permalink
Hihi, ja det finns nog inga bilder som är dåliga bilder...
Fast koltrasten är en sådan vacker fågel att jag nog helst ser den som den avbildats i din sista bild :)
Svar från begust 2008-05-30 20:12
Min tekniska sida gillar den sista bäst också. Men en annan sida gillar den första. Udrar om man är schizofren eller vad det heter...
Ni som bor i Stockholm har det bra.Alltid liv och rörelse.Ni har så mycket att fotografera.Och så har ni så fina kamror.Leika eller Leica eller vad dom heter.Och koltrastar har ni.Och nu är ni schizofrena också.Fast det heter konstnärliga.Det var väl skönt att få ta lite bra bilder ibland.I morgon åker jag och tittar på Nils Bergqvists utställning i Skruv.Han är bra.Ja du också ibland.
FH Kenneth
Svar från begust 2008-05-30 21:18
Tack Kenneth, vad skönt att få veta att man är konstnärlig och inte schizofren :)
Var på biblioteket idag och hittade "in memory of himself" Christer Strömholm samt Gunnar Smolianskys "fotografier från slussen i Stockholm 1952" Det är både konstnärliga och bra bilder i dem.
Så nu har jag något att läsa på terassen i helgen.
mvh
Bengt



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor