BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

12-332 147/365

Hemma i soffan efter dagens cirkelträningspass det känns skönt att sitta ned en stund. Större delen av dagen har varit att gå och stå, vi har genomfört en samordnad provning av alla installationer på Glömstahallen idag. Det innebär att man provar alla funktioner som ska samverka. Till exempel att då brandlarmet går ska belysning tändas, ljudanläggning tystna osv....

Utanför huset pågår markarbeten. 

Inlagt 2019-05-27 20:56 | Läst 2095 ggr. | Permalink
Låter bra men hur genomtänkt var det ända ut i de praktiska detaljerna?

Jag upplevde nyligen vid ett besök på ett äldreboende att alla dörrar stängdes vid ett provlarm. Precis som det var tänkt. Men dörrstängarna ställdes samtidigt om så att det krävdes stor kraft, uppskattningsvis 80 kilo, för att öppna dom igen. Dom spädare i personalen och de gamla klarade inte det. Där hade man nog tänkt fel.
Svar från begust 2019-05-28 10:00
Tack Måns, det verkar konstigt att dörrstängarna ställdes om. Det kan vara så att man har dörrstängare som inte aktiveras förrän vid brandlarm, och då stänger dörrarna.
Men det brukar återställas då man återställer larmet.
Så där är något konstigt. Jag har byggt om flera äldreboenden och där har vi inte haft det problem du beskriver.
Måns H 2019-05-28 21:27
Det är så många inblandade. Huset ägs av ett företag, kommunen hyr det och hyr ut lägenheterna till brukarna och gemensamma ytor, kontor mm till vårdföretaget som driver boendet. I det här fallet installerade kommunen nya dörrstängarna. Chefen på boendet visste inget innan montörerna kom.

Jag tycker alltså att det är fel om personalen inte kan flytta in de boende på sina rum (som är brandceller) då larmet går. Detta eftersom de inte klarar stängarnas kraft. Jag demonstrerade hur dåligt det var för chefen och hoppas det funkar bättre nu.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor