BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

251 Frigör utrymme

I går var ingen bra datadag för mig. Först skulle jag ändra uppgifter på en kontakt i Outlook. Då jag försökte spara ficj jag ett meddelande att pst filen var för stor och rekommendationen att ta bort några gamla mail. Så jag försökte rensa i skickatkorgen, men fick bara upp felmmeddelande. Sedan ringde en kollega och frågade varför jag skickade samma mail 10 gånger. Kollade utkorgen, där låg mailet kvar, men tydligen skickades det ändå. SUCK! Stoppade skicka och ta emot , stängde Outlook körde scanpst.exe och startade om allt igen. Samma problem, gick inte att göra något i outlook, sedan fick jag rådet att markera ett mail och tryck på "Shift + del". Då fungerade det, med hjälp av shift + del lyckades jag rensa så många mail att Outlook började fungera normalt igen.

Senare på kvällen så skulle jag redigera lite bilder, startar PS och börjar öppna aktuell bildfil. Felmmeddelande, frigör utrymme på hårddisken! Visade sig att jag bara hade 300 MB kvar av 120GB. Så efter lite diskrensning, backup och borttagande av gamla onödiga filer så lyckades jag frigöra några GB. Längtar till nästa vecka då jag får min nya bärbara dator med 300 GB HDD, 4 MB RAM och en 17¨ skärm. Skall bli kul att se hur länge det dröjer tills jag fyller den hårddisken :). Varje RAW fil är ju på 15MB så det går fort att fylla hårddiskar. :) Nu har jag i alla fall börjat rensa bland bilderna och allt som inte är knivskarpt åker som regel ut. Ibland kan jag spara sådan bilder då jag tycker mig se något i dem, men det är sällan jag bearbetar dem.

Just nu läser jag Kurt Bergengren "Tänka med ögonen" Intressanta betraktelser kring fotografier, fotografer mm. Har även beställt "Det är nödvändigt att fotografera" från ett antikvariat. Kommer att skriva mer om dessa böcker då jag läst färdigt dem.

Hämtade ett par nya canvasutskrifter från Crimson i veckan, något hade gått snett med den ena

en del av den andra bilden jag skrev ut kom med på den här ovanför. Jag får en ny utskrift nästa vecka utan kostnad så klart.
Originalbilden:

Inlagt 2008-04-12 14:37 | Läst 3315 ggr. | Permalink
glad du inte hadde min första dator. den hade en harddisk på 120 MB (nämlig riktigt)och 4 MG Ram
senare koplade jag samman flera haddiskar och hadde hör och häpna det åtråvärda talet 500 MB harddisk och 8 MB ram. Det du!
Efter att bokstavligen eldat upp den datorn (clockade datorn för att få upp hastigheten)byggde jag av diverse rester en dator på 1 GB harddisk och 32 MB Ram- då trodde jag jag aldrig skulle behöva en större dator :-))))
ps: den minsta hardisk jag sätt IRL var på 32 MB !!! det var 1994 , men då var de föråldrade.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor