BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

223 Tidsproblemet

Brist på tid är vad de flesta verka ha mest av. Funderar ibland på att lägga av med bloggande, kolla andras fotosidor mm som ju tar en del tid. samtidigt är det stimulerande och kompletterar andra tråkigare uppgifter man gör under dagen.  Protokollskrivning t.ex.

Idag ringde en gammal kollega  och vän om ett spännande uppdrag. samtidigt som det riktigt suger i mig att säga javisst kan jag det , så måste jag vara realist. Om jag går kombinerar de uppdrag som ligger på bordet idag och min ambition att jobba 80% samt fota 20% så går det inte. (Just nu är det 98% jobb och 2% foto Tyvärr)

På torsdag är det möte i fotoklubben med en intressant föreläsare från FS, samtidigt är det klassmöte för min yngsta dotter. Mina barn har alltid prioritet 1, så jag hoppas på ett kort möte. Då hinner jag kanske höra en del av föredraget. Vem föreläsaren är avslöjas i fredagens blogg. Om han inte bloggar om det själv innan.

Ha en fortsatt bra dag


Modell "Anonym", Kamera Ixus 850 IS Macroläge, fick bara en chans.

Inlagt 2008-03-11 17:11 | Läst 4293 ggr. | Permalink
Å tiden ja,
en del fysiker talar ju om tiden som en illusion..
Tiden kanske vi själva uppfunnit för att kunna hålla koll på rörelser och sönderfall!? ;)
B)
Svar från begust 2008-03-11 20:18
Ja så är det nog, och efgtersom vi skall fylla vår tid hela tiden med att göra saker och konsumera så blir det lite tid över för den inre ron. Den jag finner med kameran och tid för fotografi eller hemma med familjen. Det senare har i alla fall hör prioritet hos mig. Det går före det mesta annat.
samtidigt tar jag min tid för foto eftersom det är ett sätt att ladda batteriet igen.
Tiden blev uppfunnen av borgarklassen i början på 1900-talet (slutet på 1800), iden var att den civiliserade människan, altså de borgliga inte arbetarna,skulle bevisa att de var civiliserade genom att bland annat strukturera tiden. man skaffade stora ur, som tickade högt för att påminna om tiden,man satte ut klockor på offentliga platser, man påminde arbetarna om viktigheten med tiden (att hålla tiden),barn fick lära sig indela och överhålla tiden. Tiden är ett arv från dem....nåja den fanns innan, men bönder brydde sig inte så mycket, korna struntar i vad klockan är, kalvar det gör dom ändå.....



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor