BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

218 Bloggsiffror edit 080307

I andra bloggar har man diskuterat statistik och det är klart att man funderar lite på varför man jagar siffror. 

Jag ser listorna och statistiken som marknadsföring framför allt.Det finns en ambition/önskan att kunna sälja lite bilder och på så sätt kunna finansiera utrustning, kopior, programvaror mm. Jag har planer som jag hoppas går i lås under hösten, men tänker inte avslöja något mer förrän det blir mer realitet. Att få leva på mitt fotograferande tror jag inte jag kommer att kunna göra, men att i alla fall dra in lite pengar till min hobby vore kul

Bloggandet kanske skulle må bra av att fördjupas textmässigt ibland, jag är dock inte typen som breder ut mig med ord. Är ganska saklig och rakt på sak ofta. Typisk ingenjör? Löser problemet och går vidare.

Dagens bilder från rivningen av Klara Postterminal

Edit: Ingen som lagt märke till att jag ursprungligen la upp samma bild två gånger?

Inlagt 2008-03-05 20:41 | Läst 4847 ggr. | Permalink
Jag gillar att läsa välskrivna intressanta och gärna långa artiklar och tycker det är kanon att några bloggr bjuder på sånt, men ändå har jag svårt att tro att det var just sånt bloggarna uppfanns för..

Mångfalden och det där med att komma lite inpå människorna bakom tycker jag är minst lika bra, och för det krävs nog inte annat än just bara en människa med lust att förmedla något. Stort eller litet.. En tanke, några ord.. En bild. Endera delen kan räcka tycker jag. Iaf om det är något jag är intresserad av och det är jag oftast av det du bloggar upp:)

Sen finns det mängder av sånt jag tycker är dynga och inte förstår också. Som jag tycker är rent fjant.. Men uppenbart bryr sig andra i sånt med. Typ vilken parfym Sara i Bandhagen köpte igår eller vilka byxor Eva i Säffle har på sig idag. Sånt som bara är yta..
Svar från begust 2008-03-05 22:12
Hek Lotta!
Tack för din positiva kommentar avseende mina inlägg.
Kan bara instämma i det du säger. Jag undviker medvetet att bli för privat. Lite om familj mm går inte att undvika. Bilder är väl det jag förväntar mig av fotobloggar samt funderingar kring bilder, bildjournalistik böcker utrustning mm.
Fast jag är glad om man slipper alltför tekniska spekulationer typ vad kommer nästa modell att innehålla för teknik. den typen av texter undviker jag.
Bättre att visa vad man kan åstadkomma med det man har trots deras tekniska begränsningar (jämfört med det allra senaste)
Att läsa alla dessa bloggar om Saras senaste shoppingrunda eller utekväll gör jag inte.
Micke Berg och Göran Segerholm läser jag ofta liksom de flesta bloggar på FS.
Ha en trevlig kväll
humm...att marknadsföra mina bilder-behöver jag inte oroa mig för-så långt kommer jag nog inte med foto, med mindre jag lägger på ett vansinnigt kol och focuserar enbart på foto.Jag är nog statestik freak, skojigt att se vem eller hur många potensiella läsare man har (några öppnar kanske men läser inte),Jag läser för många bloggar, jag läser bloggare här-alla, även de tekniska jag inte förstår iallafall, jag läser de danska ingenjörernas bloggar, mycket om datorer, och annat tekniskt krafs.Rent faktiskt tar bloggar generellt för mycket av min tid....men kul är det.I bland frågar jag mig också varför och vem kan intressera sig överhuvudtaget för en medelmottig fotograf, utan teknisk kunnen på en fotosida, men så får man lite response och så är det roligt igen, jag tror det är fler som har det sådan.
Jag bloggar för att man kan blogga och att det är trevligt och enkelt att blogga -->dator + internetuppkoppling = blogg, eller web-log som det ursprungligen hette

jag djupanalyserar inte, följer mest tidens gång som råkar passa mig, konstaterar torrt fakta; att jasså, återigen en modebloggare intervjuad i TV-rutan, de börjar öka till antalet i TV-sofforna, det har jag noterat, förövrigt lägger jag inte ner några värderingar, det är ju fritt fram i ett fritt land och TV belyser detta nya fenomen, konstigt vore det annars.

Med bloggarnas kölvatten kommer en massa annat också så småningom, gissar jag.

Besöksstatistik installerar jag för att man kan installera besöksstatiskitk och så kollar jag in detta fenomen också, undan för undan, mer som en nutidsstudie--

när jag får en bättre och snabbare dator så kommer jag troligtvis att läsa fler och fler bloggare-- tex en blogg som jag hamnade på nyligen där någon publicerat ett egenhändigt fotograferat fotografi på en tussilago som fått 66 komentarer, sånt vill jag inte missa för allt i världen hur människor bjuder så generöst på sig själva på internet med en sådan fantastisk genomslagskraft dessutom, responsen.

Det interaktiva samspelet uppskattar jag; kommentarer alltså, men detta är inte avgörande för mig för att jag skall posta mina inlägg.

Jag läser själv många bloggare utan att posta kommentarer men det beror nog mest på att jag inte har nåt att säga direkt, så resonerar jag att många som läser mig också tänker...

Sonen och hans kompisar är alltid inne på IRC, även om de rings och träffas varenda dag, så chattar de även på IRC...de är infödda internetanvändare, tar det som nåt självklart som luften vi andas--- de skulle nog aldrig komma på tanken att börja analysera såhär, det är nog vår avdelning, de gamla stoffilernas avdelning :O)

P.S Jag är noga med människors samtycke som jag skriver om och publicerra bilder, jag träffar även en hel del människor som inte har den blekaste aning om min blogg, jag skulle aldrig missbruka detta och börja skriva en massa inlägg om dem, eller publicera bilder på någon som under inga omständigheter vill vara med...

Omvänt kan jag skriva och posta foton utan föregående medtycke, för jag vet i förväg att för den och den är det okey--

jag ber dem kolla upp för godkännande vid senare tillfälle för säkerhetsskull vad jag skrivit och publicerat, hittills har det alltid varit fullständigt ok.

Jag skulla aldrig skriva något utlämnande mot någons vilja där personen är lätt att identifiera genom bloggarens beskrivning-- bortsett från där jag har kritikrätt uppåt, men det är något annat...



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor