BengtsBilder

Diverse bilder från min vardag och lite annat. All photographs in this blog © Bengt Gustafsson, Bengts Bilder.

161 Inte antagen

Bilden nedan försökte jag få med i GFS, eftersom den i andra forum fått rätt bra kritik.
Så jag har känt mig rätt nöjd med den. Nu kom svaret från GFS:
"tyvärr har ditt bildförslag till 'Galleri FS' ej antagits.
Juryn valde att ej anta din bild, med huvudmotiveringen "Höjer sig inte över mängden".
Här kan du se de olika motiveringar som juryn angivit, samt ev förtydliganden från jurymedlemmar om så förekom:
- Höjer sig inte över mängden
- Kompositionen kan förbättras
- Utfrätta partier
- Lite för enkel till utförandet
- Bilden upplevs oskarp
- "Kul bildide. Fönstren och trappsteget i högerkant "
- "Kul idé men dåligt genomförd."


Jämför gärna med kommentarer på
http://www.onexposure.net/?photos=member&memberid=601&photo=2133

Nåja får väl prova med någon annan bild till GFS i framtiden.

Inlagt 2008-01-02 14:35 | Läst 5557 ggr. | Permalink
jag tror att om du kapat övre fönstret, klonat bort det fönster som kapar hennes armbåge, samt klipper bort grejen på marken längs med väggen så hade du skapat en så renodlad bild att ingen hade fällt en tanke över det utfrätta (för det är ju meningen) och istället häpnat över det enkla och bilden hade godkänts direkt över ett bräde.

folk gillar det rena, enkla, lättsmälta. saker kan vara små, så små och ändå tippa enkelheten och det är många som inte kan föreställa sig bilden utan det som stör.
Svar från begust 2008-01-02 15:08
Tack Christel!
Jag har gjort varianter där jag tagit bort det översta fönstret och marken liksom det målade partiet på väggen. Men jag blev inte nöjd, det var inte min bild.
Säger inte kommentaren du fick en hel del om de som skrev den?
Ta det med en klackspark! ;)
Jag gillar också din bild, den är tillräckligt ovanlig, och svårt och fint fångad!!
Jag har nog också skrivit det i min kommentar till bilden tidigare..!?

Låt kommentarerna från ONEXPOSURE gälla och sätt struthatten på dom andra kommentatorerna!!! ;) :)

God fortsättning med liknande ovanliga och bra bilder som höjer sig över mängden! ;)
Mvh Bengan
Svar från begust 2008-01-02 15:12
Tack Bengt!
Det är en bild som nästan skulle platsat i Dogmatemat fast jag har konveterat den till S/V i photoshop. Originalet i färg, men det blir inte lika starkt.
ja, men om det då inte blev _din_ bild så tycker jag inte du ska bry dig om att lägga upp din bild för så hårda ögon som i gfs. var nöjd som det är istället. det är ju en bra bild.
Svar från begust 2008-01-02 15:32
Nej Christel nu gjorde du mig besviken med din kommentar.
Om jag tycker min bild är så bra att jag tycker jag vill prova att få med den i t.ex. GFS skall jag inte prova då?
Nämenvaf ... det är nästan så man tappar tilltron till GFS här. Bara så du vet röstade i alla fall jag ett rungande "JA!" för att ta med den här bilden. Tycker den är lysande på alla sätt.

/Jimmy
Behöver vi fler bevis på att GFS inte fungerar? :-]
Kan dock hålla med om att den inte höjer sig över mängden. Vad finns mer än den ganska enkla komiska effekten? Vidvinkeln ger distans. Bristen på teckning i husväggen tillför ingenting formmässigt och känns därför störande.
Det enda an kan göra är väl att försöka om o om igen.
Smaken är ju olika som sagt och har själv refuserats en 3 eller fyra gånger nu.
Man vet aldrig vad som faller herrarna/damerna i smaken, men försöka kan man ju alltid?
Ge inte upp du heller:-)

//Anna
Klart du ska prova FS, om du tycker det känns viktigt. Men låt inte den där juryn trycka ner dig. Din bild är hur bra som helst.
//Sus
En annorlunda och trevlig bild. =)
Mvh Annika
Det är en riktigt bra bild. Men.....
när man som jury kan välja på en del färdiga orsaker till refuseringar så kan det bli så att fast det är en toppbild att man koncentrerar sig på det som kunde göras bättre. Det kan vara därför den ej kom med.

Man kan ju faktiskt se att väggen är utfrätt (men spelare det någon roll här?). Man kan tycka att fönster uppe till höger inte tillför något och då kan man förbättra kompositionen.
I denna digitaltid så dömer några ut en bild direkt om inte skärpan är 100% (till och med då rörelskeoskärpan gör bilden i andra fall).

Själv kan jag hålla med om kritiken med kompositionen då jag inte vill ha med övre fönstret och få en renare bild men det är ju ingen stor grej. Det övre fönster visar tydligare på att det är en vägg. Jag har inga problem med den utfrätta väggen. Det är fortfarande en riktigt bra bild. Bland de senaste godkända finns det fler som är sämre men också några som är bättre enligt min smak.


Men sedan är ju kritiken "Höjer sig inte över mängden" svår att dissa. Folk har ju olika smak. En del kan ju inte se bilder i svartvitt och då är ju denna chanslös. De som får rösta sätter ju både JA och NEJ på bilder. Här kan det ju också skilja. Någon kanske röstar 2 "Ja" och 18 "nej" bland 20 bilder, en annan kanske 18 "Ja" och 2 "Nej".


Jag har tävlat med bilder många år och kan dela med mig av min egna upplevelser. I en fotoklubb som jag är med i så tävlar vi varje månad med bilder. Fem av de bäst placerade bilderna får poäng (1 till 5). Dessutom så har vi klubbmästerskap (KM) minst två gånger året då medlemmar från andra fotoklubbar bedömer bilderna. Det har då hänt att jag har vunnit KM med bilder som inte placerat sig alls tidigare under månadstävlingen.

Dessutom så provade vi i fotoklubben en gång att skicka samma bilder till två olika ställen för bildbedömning och placering. Det var dock bara första stället som vi räknade poängen ifrån. Jag hade då en av fem bilder bland de sju bästa och en annan fotograf hade då fyra av fem bilder bland de sju.
Nästa ställe hade valt tvärtom. Fyra av mina bilder kom med och den andra fotografen fick bara med en bild bland de sju. Tyvärr för min del så var det ju bara poängen frön första juryn som räknades men jag är inte så sur för det för hon som slog mig var Moa Karlberg (känd från tidningen Foto bland annat).

Man får alltså som du märkt olika synpunkter av olika jurys. Bra bild är det i alla fall.
Svar från begust 2008-01-02 17:05
Visst är det knepigt när man skall välja färdiga motiveringar. Olika människor ser olika i en bild. Detta är dock en bild jag tävlat med i andra sammanhang där den som regel placerat sig bra.
Jag tävlar regelbundet i fotoklubben och det är klart att man får olika bedömningar.
Ibland blir man uttagen ibland inte. Thats life!
En del väljer att tävla med sina bilder och får då räkna med att det är ett lotteri! Med lotteri menar jag att det beror på vilka som skall bedöma bilderna. Förr i tiden så tog man först reda på vilka domarna var innan man skickade in sina bilder för att man sedan skulle välja lite mera i deras smak.
Svar från begust 2008-01-02 17:37
Jag har ju valt att "tävla" i detta fall och var beredd på kritik av olika slag.
Jag var dock rätt övertygad om att detta var en bild som borde platsa på GFS.
Jag har kanske förläst mig på de omdömen bilden fått i andra forum och därmed tyckt att den är bättre än vad den kanske egentligen är?
Att anpassa sina tävlingsalster till vad en jury ev kan tycka har aldrig fallit mig in.
ja.. GFS funkar uselt..
tråkigt att du missförstod mig. jag menar naturligtvis att gfs är en dålig "kvalitetsmätare" eftersom det är tydligt att den fungerar väldigt dåligt. och varför då använda den om det upprör när det går dåligt?
hade jag orkat rösta hade jag röstat ja på den här bilden men tyvärr ramlar det in så mycket skräp i övrigt att man tröttnar fort på att vara "jury".
Du ska bara vara glad. GFS verkar vara lite som EU, har man väl gått med så går det inte att gå ur!

Alla andra pooler har en länk att klicka på om man vill gå ur, men inte GFS. Jag har iaf letat som fan och inte lyckats hitta nån! :/
Du ska bara vara glad. GFS verkar vara lite som EU, har man väl gått med så går det inte att gå ur!

Alla andra pooler har en länk att klicka på om man vill gå ur, men inte GFS. Jag har iaf letat som fan och inte lyckats hitta nån! :/
Du ska bara vara glad. GFS verkar vara lite som EU, har man väl gått med så går det inte att gå ur!

Alla andra pooler har en länk att klicka på om man vill gå ur, men inte GFS. Jag har iaf letat som fan och inte lyckats hitta nån! :/
Du ska bara vara glad. GFS verkar vara lite som EU, har man väl gått med så går det inte att gå ur!

Alla andra pooler har en länk att klicka på om man vill gå ur, men inte GFS. Jag har iaf letat som fan och inte lyckats hitta nån! :/
Så ja, Johan. Lugna dig. Det räcker med en gång.
;-)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg

Fotografer på FS jag gillar


Mina favoritsidor